Terugblik op het jaar 2010

Het jaar 2010 bracht weer veel nieuwe draaiactiviteiten met zich mee en niet in de minste plaats ook veel meer dan in 2009. In 2009 stond ik nog 21 keer op de planken, maar het afgelopen jaar, 2010, werd dit met 46 draaiactiviteiten weer ruim overschreden. Oftewel, de business is groeiende voor Robbie Rhytmo.

Hieronder zal ik nog even terugblikken op de belangrijkste ontwikkelingen die ik in 2010 heb doorgemaakt en ook zal ik nog terugblikken op enkele fantastische party’s die me nog zeer zijn bijgebleven.

De twee meest in het oog springende zaken van 2010 waren toch wel de vele draaiactiviteiten op de nieuwe resident draailocatie; de Engelse legerbasis gelegen te Elmpt in Duitsland en de organisatie van de groots aangepakte Summer Vibez party, die heel wat tijd heeft gevergd. Maar uiteindelijk was het een geslaagde activiteit (ondanks het wel heel erg warme weer, 35 graden!), die me ook weer wat informatie heeft gegeven over hoe je eigenhandig een feest op kan zetten. De ervaring die ik hiermee heb opgedaan kan in de toekomst altijd nog een keer bruikbaar zijn, al is het maar bij het opzetten van de tweede editie van Summer Vibez.

Dan zal ik nu nog even terugblikken op enkele gedenkwaardige party’s van 2010:
Het jaar begon al goed met de eerste draaiactiviteit. Op deze 9e januari stond een avondje draaien bij Sjaen op het programma mét paaldansact. De begeleiding van dit alles met muziek was natuurlijk iets prachtigs, zeker gezien dansbare R&B-platen deze avond het ook beter deden.
Tegen het einde van januari stond er nog een feest op het programma in de zaal bij ‘De Prins’ in mijn woonplaats Ospel.
Dit werd gehouden in het kader van een viering van een 50e verjaardag. Het was een waanzinnige avond, die helemaal in het teken stond van de dance-  en housemuziek. Het publiek was zeer enthousiast en in de toekomst zou ik deze party’s nog wel eens vaker willen draaien, aangezien het mijn favoriete muziek is om te draaien.
Met de carnaval stond natuurlijk weer de traditionele dinsdagavond draaien bij Sjaen op het programma. Het blijft toch altijd een feest, wat tot in de late uurtjes doorgaat en ook deze keer was dit weer het geval. Ik kijk er altijd wel naar uit.
Dan nemen we even een sprongetje in de tijd en dan komen we uit op het einde van mei bij Haelen kermis. 3 dagen lang heb ik bij Chez Raymond deze festiviteit opgefleurd met allround muziek. Dit was voor mij een prachtige nieuwe ervaring, aangezien ik nog nooit 3 dagen lang op een kermis heb gedraaid en het gaf weer wat meer naamsbekendheid. Bovenal brachten deze dagen ook nog wat leuke dingen met zich mee in de privésfeer, dus ik zal dit dan ook nooit meer vergeten.
2 juli stond het draaien op een bruiloft in Linne op het programma. Het was toch best wel even spannend hoe dit zou lopen aangezien ik nog nooit acte de présence op een bruiloft had gegeven, maar al met al was het een prachtfeest, en iedereen was weer wederom tevreden.
9 juli was natuurlijk dé dag van het jaar: de Summer Vibez party. Helemaal zelf opgezet en gehouden bij De Prins. Vanaf toen ben ik ook daadwerkelijk de naam Robbie Rhytmo gaan hanteren, en deze party was dan ook ter promotie hiervan. In de maanden ervoor was er nog heel wat regelwerk voor nodig, maar uiteindelijk lag er een dik geluidsysteem en was alles helemaal opgetogen in ‘s zomerse sferen, want dansbare ‘s zomerse muziek, dat was het devies voor deze avond. Helaas was het wel gloeiend heet, wat helaas ook enigszins effect had op de bezoekersaantallen. Maar evengoed waren er toch nog heel wat mensen op afgekomen en de percussie act van Daniel Diaz zorgde nog voor een mooi extraatje op deze avond.
In de zomermaanden daarna was het even wat rustiger op draaigebied, maar desalniettemin stond er 11 augustus nog een mooie activiteit op het programma; het draaien op de jeugddisco van camping De Leistert. Het was de laatste drukke dag van het hoogseizoen en het was dan ook heerlijk druk en ook dit was weer één groot feest om te draaien. Zeker voor herhaling vatbaar!
Een van de laatste activiteiten die ik nog even aan wil stippen was de kerstparty in de Sergeant’s Mess op de legerbasis in Elmpt. Dit was gewoon weerzinwekkend: 172 Engelse meiden die helemaal los gaan op je muziek. Dat zegt denk ik wel genoeg.
2010 werd tot slot besloten met de Sylvesterparty bij Sjaen. De tent stond aardig vol, publiek deed geweldig mee, het draaien zelf ging ook lekker. Oftewel, een mooie afsluiting van het jaar 2010 en ook weer een mooie kick-off voor 2011.
Dat belooft weer wat!

Comments
Leave a Comment