Robbie Rhytmo in 2016: een terugblik

2016.. een jaar vol muzikale hoogtepunten. Zo stond ik dit jaar 39 keer achter de draaitafels
op 13 verschillende locaties in Nederland. In februari besloot ik bovendien om na bijna 10 jaar draaien mijn eigen DJ bedrijf Robbie Rhytmo Productions op te richten. Achteraf zeker één van m’n beste beslissingen van het afgelopen jaar. Het loopt als een tierelier en ook voor 2017
staat er weer veel moois op de planning.

2016… Het begon o.a. met de traditionele carnaval gigs bij discobar Toedem/Sjaen in Neer.
Ik draai hier al jaren met carnaval, maar het blijft ieder jaar super met deze dagen en dat
was uiteraard dit jaar niet anders. Daarna volgden in april/mei in samenwerking met
21-12 Entertainment & Events de ladies nights bij café De King in Roermond.
Hete avonden met tropische beats en zomerse hits, zoals ik ze graag draai.

Eind april had ik mijn eerste draaiavond als resident DJ op Stratumseind bij de gezelligste
villa van Eindhoven: Villa Fiesta. Top locatie met altijd een geweldige sfeer. Gemiddeld eens
in de 2 à 3 weken was en ben ik hier te vinden op de donderdag, vrijdag of zaterdagavonden: hawaiislingers mee, party modus aan en gaan met die banaan! Ook m’n microfoon skills zijn
wel wat geüpgrade door de toffe party avonden bij de Villa. Ideale win-win situatie dus.
Ook een mooie aanwinst: mijn Robbie Rhytmo intro jingle die ik in samenwerking met Yellowcone Productions en Mister Bob heb gemaakt. In mei zag die het levenslicht en sindsdien vliegt ie geregeld door de speakers op menig draailocatie. Tegen het eind van die meimaand was ik voor het eerst buiten te bewonderen, in het centrum van Heythuysen, bij de finish van de Leudal avond wandel4daagse. Ook weer een unicum.

Eind juni ben ik vervolgens als resident DJ begonnen bij café Roxy’s in Weert. Kon ik zowaar eens op de fiets naar een draailocatie. Hier heb ik dit jaar ook verschillende avonden gedraaid, met als meest memorabele nacht, de avond van Weert Swingt: na de band heerlijke smooth en sexy muziek gedraaid voor een meer dan geweldige dansvloer die minstens zo smooth en lekker meedeed.

Na deze eerste avond bij Roxy’s volgde een prachtige Birthday Bash met o.a. collega DJ’s Ri_Low, Dani en Jordan D die mede het muzikale programma invulden op deze topavond. Dit mega zomerse weekend werd bovendien gecompleteerd door een minstens zo toffe zondagse party night bij Villa Fiesta.

Het was sowieso een mooie zomer, want op 11 juli was ik te beluisteren op de Amerikaanse internet radio More Bass. Deze uur durende Robbie Rhytmo moombahton set beluister en download je nog steeds op Soundcloud of luister je via YouTube. DJ Arespi wil ik in het bijzonder nog even bedanken voor deze mogelijkheid.

Ook stond er ik dit jaar voor het eerst in mijn DJ carrière een galabal op het programma. Begin juli draaide ik met veel plezier dit bal bij het Tuchthuis (nu Oude Rechtbank) voor de Fontys Communicatie opleiding in Eindhoven. Begin september volgden 2 kermis gigs, waaronder de black & white party voor de jongere jeugd in Heythuysen. En wat ze leuk mee deden op al die prachtige dansjes. Blijft toch mooi om te zien. Later in het jaar volgden nog party nights bij Roxy’s, Villa Fiesta, en bij m’n andere resident locatie discobar Toedem/café Sjaen in Neer, waar het ook altijd goed los gaat. Ook een 25jarige bruiloft in Ell en de 50 party van mijn bloedeigen moeder stonden deze laatste maanden nog op het programma. Afgelopen weekend sloot ik dit jaar in stijl af met een heuse kerst party 3daagse: een foute kerst-truien party bij café Bie Briels in mijn geboortedorp Roggel, en kerstparty’s bij Roxy’s in Weert en Villa Fiesta in Eindhoven.

Ook online was er van alles te beleven dit jaar. Zo verwelkomde m’n soundcloud pagina
zo’n 1400 nieuwe plays en 90 downloads van personen uit zo’n 25 landen.
Ook zagen 3 nieuwe mixtapes het levenslicht: de eerder genoemde More Bass Moombahton set, een Latin mix en m’n meest recentelijk gelanceerde 2016 jaar mix! De jaar mix kon ik helaas niet op youtube zetten i.v.m. copyright rechten. De andere 2 mixen zijn in totaal dik 1000 keer beluistert op YouTube, en m’n 2015 moombahton mix werd in 2016 maar liefst zo’n 4000 keer beluistert. Erg tof om te zien.

Al met al was het een geweldig en gevarieerd Robbie Rhytmo DJ jaar. En 2017 heeft ook weer veel moois in petto, te beginnen met de Villa Fiesta party met oud&nieuw!

Bij deze wil ik jou ook alvast een geweldige jaarwisseling en alle goeds voor het komende jaar wensen! Maak er wat moois van in 2017!

 

Leave a Comment